Mavenement De Balie: Daniel Shapiro, Amsterdam

datum 21 september 2017 20:00
plaats Amsterdam
aanwezigen A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan i, L. (Liesbeth) van Tongeren i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Voertaal: Engels

Hoe kunnen we het beste de Brexit aanpakken? Moeten we wel onderhandelen met terroristen? Wat is eigenlijk de beste manier om een conflict met je baas te beeïndigen? En hoe voorkom je dat je iedere avond weer ruzie met je partner hebt over de afwas? Volgens Daniel Shapiro, oprichter van het Harvard Negotiation Institute en vermaard internationaal onderhandelexpert, kun je ieder conflict op dezelfde manier oplossen. Of het nou een internationaal conflict tussen verschillende staten is, of de eindeloze ruzies met je partner: in de basis zijn ze eigenlijk hetzelfde. In De Balie geeft Shapiro duurzame oplossingen voor zelfs de meest emotioneel beladen conflicten. Ook gaan we in gesprek met onderhandel-experts uit de Nederlandse politiek en bedrijfsleven.

Robert Jan Steinmetz, onderhandelexpert van Frits Philips jr. & Partners, zal de avond leiden en geeft je ondertussen ook nog praktische handvatten zodat je Shapiro's inzichten kunt toepassen voor je eigen lokale variant van wereldvrede.

Oftewel: leren over vrede was nog nooit zo makkelijk.

Alexander Rinnooy Kan, Eerste Kamerlid voor D66 en hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, zal zijn ruime ervaring met onderhandelen in de politiek en het bedrijfsleven met ons delen.

Liesbeth van Tongeren, Kamerlid voor GroenLinks zal met Rinnooy Kan in gesprek gaan.

Over Daniel Shapiro

Shapiro is oprichter en directeur van het Harvard Negotiation Program, universitair hoofddocent aan Harvard Medical School én door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader. Hij is in Nederland voor de lancering van zijn boek Duurzaam onderhandelen.

Meer lezen?

Lees hier vast hoe metaforen je kunnen helpen bij het oplossen van persoonlijke conflicten en lees dit even voordat je thuis stennis gaat schoppen over wie de afwas moet doen.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...