In gesprek met Loek Hermans, Nijmegen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 29 maart 2020
kalender

In gesprek met Loek Hermans, Nijmegen

De Grote Markt in Nijmegen
datum 26 september 2017 19:00
plaats Nijmegen
locatie Spinozagebouw, Montessorilaan 3, 6525 HR Toon locatie
aanwezigen L.M.L.H.A. (Loek) Hermans i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Op dinsdag 26 september organiseert de JOVD Rijk van Nijmegen c.a. samen met studievereniging BOW een lezing van Loek Hermans.

Loek Hermans is een doorgewinterde politicus met veel bestuurlijke ervaring. Naast zijn studie Politicologie in Nijmegen, bekleede Hermans in de jaren '70 diverse bestuursfuncties bij de JOVD. Na een periode als gemeenteraadslid in Nijmegen was Hermans achtereenvolgend Tweede Kamerlid, burgemeester, commissaris van de Koning en minister. Na zijn ministerschap keerde Hermans terug in de Tweede Kamer en later werd hij fractievoorzitter namens de VVD in de Eerste Kamer.

Tijdens de lezing zal Loek Hermans vertellen over zijn ervaringen als politicus en bestuurder en kan jij door vragen te stellen het gesprek met hem aangaan.

De inloop is vanaf 18:30, waarbij koffie en thee aanwezig zal zijn. Afsluitend is er gezamenlijk borrel in het Cultuurcafè.


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...