Politiek Café, Schagen

Kerk in Schagen
datum 17 september 2017 15:00 - 17:00
plaats Schagen
aanwezigen L. (Liesbeth) van Tongeren i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 organiseren de GroenLinks-afdelingen Hollands Kroon, Den Helder, Schagen en Texel vijf keer een politiek café, steeds op de derde zondagmiddag van de maand.

Elke keer komt een thema dat voor de Kop van Noord-Holland van belang is aan bod, dat dan wordt besproken door een deskundige uit de GroenLinkse politiek, een vertegenwoordiger van een belangenorganisatie en/of iemand uit het maatschappelijke veld.

Het eerste politieke café vindt plaats op zondagmiddag 17 september. Je bent van harte welkom vanaf 14.45 uur.

Het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Thema

Het thema op deze middag is duurzame energie, met name aardwarmte. Liesbeth van Tongeren (Tweede Kamer, GroenLinks) zal in het algemeen ingaan op de visie van GroenLinks op duurzame energie.

Martin van der Hout (DAGO) belicht de beleidsmatige kant van aardwarmte en Laurens Vlaar (ECW) zal ingaan op de details.

Tussentijds is er ruimte voor vragen en discussie.

Voor meer info en het volledige programma zie: https://hollandskroon.groenlinks.nl/agenda/politiek-caf%C3%A9-7


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...