NL cybersecure: a safe place to do business?, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 27 september 2017
plaats Den Haag
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

NL cybersecure: a safe place to do business?

datum: 27 september 2017 15:00

plek: The Hague Institute for Global Justice Sophialaan 10 Den Haag

Bijeenkomst Thematisch Netwerk Econonomische Zaken en Innovatie

Cybersecurity - NL cybersecure: a safe place to do business?

Cybersecurity is in rap tempo prominent onderwerp geworden naar aanleiding van recente incidenten. Dat is niet verwonderlijk: Nederland is een uitgesproken open economie en behoort tot de top in de wereld als het gaat om toegang tot snel Internet en digitalisering. Daarmee is Nederland potentieel kwetsbaar, hoewel Nederland vooralsnog nummer zeven staat in de Global Cybersecurity Index (GCI 2017) van de International Telecommunications Union (ITU).

Deze bijeenkomst brengt experts en politici samen die het onderwerp benaderen vanuit het perspectief van Economische Zaken: wat moet de overheid doen of laten om te zorgen dat Nederland een ‘safe place to do business’ is, en blijft.

Bijdragen van:

  • Inge Philips-Bryan - Hoofd Cyber Risks Services Deloitte, eerder verantwoordelijk voor cybercriminaliteit AIVD.
  • Rene de Vries - (Rijks)havenmeester Rotterdam, Port Security Officer en Port Cyber Resilience Officer-
  • Linda Porter - Hoofd Corporate Security VodafoneZiggo; voormalig hoofd Digital and Corporate Investigations Vodafone UK, voormalig lid National Criminal Intelligence Service & Europol.
  • Prof. Dr. Lokke Moerel - Professor Global ICT Law, Tilburg University; Advocaat global data privacy & security Morrison & Foerster, Berlijn; lid Nederlandse Cyber Security Raad

Tweedekamerleden Ockje Tellegen (veiligheid, AIVD, cybersecurity), Jan Middendorp (ICT, rijksdienst) en Erik Ziengs (economische zaken, ondernemerschap) zullen reflecteren op het thema en de sprekers.

Inloop vanaf 15:00 uur

Start programma: 15:30 uur

Eindigend met een drankje - tot 19:00 uur

Ons evenement vindt plaats in de Cyber Security Week, via deze link kunt u meer informatie over die gehele week vinden.

De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk en kan via deze link.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...