Vooraankondiging Onderzoekscommissie COR Politie, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 12 september 2017 12:00
plaats Den Haag
aanwezigen M.A. (Maarten) Ruys i e.a.
organisatie Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) i

De Onderzoekscommissie COR Politie zal op 12 september haar eindrapport aan de minister van VenJ overhandigen. De Onderzoekscommissie heeft besloten om geen persconferentie te houden. Het rapport van de Onderzoekscommissie zal op 12 september vanaf 12 uur op de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie worden geplaatst. De voorzitter van de Onderzoekscommissie Maarten Ruys is telefonisch beschikbaar voor vragen van de media. U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden bij de woordvoerder van de Onderzoekscommissie Frank Neervoort.


1.

Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ)

Dit ministerie i bestond in 2010-2017 en hield zich bezig met rechtspleging en rechtshandhaving, jeugd en sanctietoepassing, de politie en terrorismebestrijding en veiligheid. Het ministerie was belast met wetgeving op het gebied van privaatrecht, straf- en sanctierecht, administratief recht en bestuursrecht en met het bewaken van de kwaliteit van de wetgeving.

Tot 2010 viel de politie zowel onder Justitie als Binnenlandse Zaken (met Defensie als verantwoordelijk ministerie voor de Marechaussee). In 2017 werd de naam gewijzigd in 'Justitie en Veiligheid i'.

2.

Meer over...