Making Waves - Afsluitdijk

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 7 september 2017 10:15 - 11:30
locatie De Afsluitdijk Toon locatie
aanwezigen M.H. (Melanie) Maas Geesteranus i, K. (Kofi) Annan e.a.

Complexe mondiale problemen vragen om baanbrekende oplossingen. Daarom biedt de bijeenkomst Making Waves slimme en samenhangende ideeën over water, klimaat, voedsel, gezondheid, energie en veiligheid een springplank naar realisatie. Making Waves wordt afgetrapt door Nobelprijswinnaar Kofi Annan en media zijn de hele dag van harte welkom.

Aanstaande donderdag 7 september zijn op de Afsluitdijk 35 innovaties te zien die de terreinen van water, klimaat, voedsel, gezondheid, energie en veiligheid samenbrengen en overstijgen. Welke bebouwing is bij extreem weer nodig om regenwater op te vangen? Hoe creëer je midden in de woestijn tientallen liters water per uur? Welke toepassingen kunnen we verzinnen bij de wisselende temperatuur van oppervlaktewater?

Bekijk hier alle innovaties van Making Waves.

Programma

Het programma bestaat uit pitches van de deelnemers, publiekssessies en sprekers.

Sprekers

Onder de sprekers op Making Waves Kofi Annan, Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp en minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu).

10:30 - 11:00 Openingstoespraak Kofi Annan met aansluitend - ook voor media toegankelijke - vraag en antwoordsessie met de zaal.

Annan zal spreken over ‘The growing impacts of climate change, which are exacerbating the challenges and risks for a growing world population with an ever-growing demand for water, food and energy.’

11:00 - 11:15 Toespraak minister Melanie Schultz van Haegen

De minister zal het punt maken dat goed watermanagement essentieel is voor de internationale stabiliteit en daarom niet alleen een vraagstuk is voor minister van water of klimaat, maar voor het allerhoogste politieke niveau.

14:15 - 14:30 Toespraak Tom Middendorp

Middendorp zal zijn visie geven vanuit de invalshoek van veiligheid en het verband leggen met hoe innovaties de wereld een veiligere plek kunnen maken. Middendorp roept daarbij organisaties en bedrijven op om social innovators te helpen om innovaties verder te ontwikkelen.


1.

Meer over...