Partij voor de Dieren blikt trots terug op Pride Amsterdam

Met dank overgenomen van Partij voor de Dieren (PvdD) i, gepubliceerd op maandag 7 augustus 2017.

De Partij voor de Dieren deed zaterdag 5 augustus voor de derde keer mee aan de Canal Parade van Pride Amsterdam. Met de slogans 'Pride in diversity' en 'Pride in (your) nature' droeg de Partij voor de Dieren de boodschap uit: 'Wees trots op onze (bio)diversiteit én op jouw diversiteit; wees trots op onze natuur én op wie jij van nature bent'.

Die boodschap werd op vrolijke wijze gevisualiseerd door kleurrijke t-shirts en borden met daarop vier verschillende emoji's: de unicorn, twee gay-koppels en een klavertje. De elektrische boot had verder een groene en bloemrijke uitstraling om de boodschap van duurzaamheid te onderstrepen.

De muziek aan boord werd verzorgd door de DJ's Wannabeastar en Mr. Kremer, choreograaf Ivo Chundro zorgde met nog twee dansers voor de juiste moves en MC Serge Botse wist iedereen telkens weer flink op te zwepen, zowel op de kant als langs de wal.

Klik op de foto om de fotoreportage te bekijken op onze Facebookpagina

Emancipatiebeweging

Tijdens Pride Amsterdam wordt op een positieve manier opgeroepen tot meer acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s, waar ook ter wereld. De PvdD ondersteunt deze oproep van harte. De Partij voor de Dieren vindt dat mededogen, respect en tolerantie de maatstaven zouden moeten vormen binnen onze samenleving. Als emancipatiebeweging herkent de partij zich in de strijd van LHBTI's voor het recht te zijn wie ze zijn en te houden van wie ze willen.