Internationale samenwerking die verschil maakt, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 oktober 2017
plaats Den Haag
locatie Deze ronde tafel is uitgesteld tot nader Toon locatie
aanwezigen C.C.M. (Kees) Vendrik i, F. (Farah) Karimi i, L.I. (Isabelle) Diks i, B.A.W. (Bart) Snels i, J. (Jurjen) van den Bergh i e.a.
organisatie Bureau de Helling

Het broeit in de internationale samenleving. Daarom organiseert Hellingproef, het jong wetenschappelijk bureau, een ronde tafel waarbij een kritische blik wordt geworpen op de internationale samenwerking en het Nederlandse buitenlandbeleid.

Spanningen, onzekerheden en groeiende tegenstellingen verduisteren het zicht op de toekomst van onze wereld, waarin al meer dan 60 miljoen mensen huis en haard moesten verlaten voor een veiliger heenkomen.

De snel veranderende internationale omstandigheden, binnen een wereldorde gedreven door globalisering en de reactionaire reflexen daarop, verplichten tot een kritische benadering van het internationale beleid. In het progressieve verlangen naar hervormingen in de internationale samenwerking worden grondoorzaken van blijvende ongelijkheid stelselmatig omzeild.

Tijdens een open en scherpe discussie komen sleutelvragen over internationale samenwerking, internationale handel en rechtsstaatontwikkeling aan bod.

(Illustratie: vluchtelingenkamp Bidi Bidi in Oeganda. Foto door Trocaire. CC BY 2.0)

Spreker(s):

  • Informatie over de sprekers volgt later.

Datum:

vr 13 okt 2017

Tijd:

18:30

Kosten:

gratis

Locatie:

Den Haag

Aanmelden:

jongwb@gmail.com


1.

Meer over...