Agenda publieke optredens minister Kamp en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken. Maandag 26 juni tot en met zondag 2 juli 2017

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 2 juli 2017
aanwezigen H.G.J. (Henk) Kamp i, M.H.P. (Martijn) van Dam i e.a.

Minister Kamp

Maandag 26 juni

Europese raad

Locatie: Luxemburg

Nederland zet zich in voor een goedwerkende interne energiemarkt in Europa. Dit is niet alleen belangrijk voor het aantrekken van investeringen in de energie-infrastructuur, maar vormt ook de beste verzekering tegen verstoringen bij de aanvoer van energie uit andere continenten.

Voor vragen of persverzoeken rondom deze raad kunt u contact opnemen met woordvoerder Danielle Cardozo, 06-15 26 51 24, d.cardozo@minez.nl.

Woensdag 28 juni

09.30 - 13.30 uur

Debat: WGO Jaarverslag

Locatie: Tweede Kamer, Troelstrazaal

Debat naar aanleiding van het jaarverslag van het Ministerie van Economische Zaken. Zowel met de minister als de staatssecretaris over allerhande beleidsthema’s op het EZ-domein.

Voor vragen of persverzoeken rondom dit debat kunt u contact opnemen met woordvoerder Pim van Strien, 06-19 90 07 76, p.vanstrien@minez.nl.

Woensdag 28 juni

15.00 - 18.00 uur

Debat: Overnames van bedrijven

Locatie: Tweede Kamer, Plenaire zaal

Het kabinet heeft de ambitie om te zorgen dat het Nederlandse vestigingsklimaat, onze innovatiekracht en ons concurrentievermogen bij de mondiale top blijven horen. Zo blijft onze economie ook in een veranderend internationaal speelveld aantrekkelijk om in te blijven investeren. Ook moet ons bedrijfsleven de ruimte krijgen om in te zetten op lange termijn waarde creatie en behoud van onderzoek en ontwikkeling in Nederland. Daarom heeft minister Kamp vier aanvullende acties bekend gemaakt.

Voor vragen of persverzoeken rondom dit debat kunt u contact opnemen met woordvoerder Harald Hanemaaijer, 06-15 94 90 16, h.hanemaaijer@minez.nl.

Donderdag 29 juni

09.15 - 09.45 uur

Ondertekening Green Deal

Locatie: WTC Rotterdam

De Dutch Windwheel moet een innovatief, 174 meter hoog gebouw worden in Rotterdam dat bestaat uit twee driedimensionale ringen. Naast attractie en woongebouw is het doel om het circulaire pand toonaangevend te laten zijn op het gebied van opwek van duurzame energie uit zon, water en wind. Met een Green Deal zetten overheden, ontwikkelaars en kennisinstellingen een nieuwe stap op weg naar een eventuele realisatie.

Voor vragen of persverzoeken rondom dit bezoek kunt u contact opnemen met woordvoerder Anne van Pinxteren, 0606-11 75 35 83, a.vanpinxteren@minez.nl.

Donderdag 29 juni

10.00 - 11.00 uur

Opening ondernemersplein

Locatie: Kamer van Koophandel, Blaak te Rotterdam

De Kamer van Koophandel opent een regionaal Ondernemersplein in Rotterdam. Het regionale Ondernemersplein is een nieuw concept dat ‘echte’ ontmoetingen tussen publieke organisaties en ondernemers stimuleert en een aanvulling vormt op de trend dat veel dienstverlening steeds meer digitaliseert. Rotterdam heeft de primeur, daarna volgen andere grote steden.

Voor vragen of persverzoeken rondom dit bezoek kunt u contact opnemen met woordvoerder Anne van Pinxteren, 06-11 75 35 83, a.vanpinxteren@minez.nl.

Staatssecretaris Van Dam

Maandag 26 juni

14.15 - 16.15 uur

Werkbezoek Veluwezoom

Locatie: Heuvenseweg 5A in Rheden

Staatssecretaris Van Dam brengt een bezoek aan De Veluwe. Tijdens het bezoek maakt hij onder andere een fietstocht langs verschillende markante plekken op de Veluwezoom. Ook krijgt de staatssecretaris een toelichting op de projecten die De Veluwe onderneemt om haar plannen voor een Nationaal Park nieuwe stijl te realiseren.

De Veluwe is één van de vier winnaars van de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Bijna 90.000 mensen hebben in oktober 2016 hun stem uitgebracht. De winnaars waren Het Nederlandse Waddengebied, De Veluwe en de Hollandse Duinen en de vakjury voegde daar Biesbosch-Haringvliet aan toe.

Media zijn welkom bij dit bezoek. Journalisten kunnen zich aanmelden bij Job van de Sande, woordvoerder Economische Zaken via 06 - 53 67 70 96 of j.vandesande@minez.nl.

Woensdag 28 juni

9.30 - 13.30 uur

Wetgevingsoverleg Jaarverslag

Locatie: Tweede Kamer

Donderdag 29 juni

15.00 - 16.45 uur

Bekendmaking winnaars New Food Challenge

Locatie: BlueCity, Maasboulevard 100, Rotterdam

Staatssecretaris Van Dam maakt de winnaars bekend van de New Food Challenge. De bewindsman deed op 16 februari 2017 een oproep aan ondernemers om nieuwe, gezonde en lekkere voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten te ontwikkelen. Donderdag 29 juni maakt de staatssecretaris bekend welke ondernemers maximaal € 30.000,- ontvangen om hun plannen verder te ontwikkelen. De ideeën lopen uiteen plantaardige eenpansgerechten, vegetarische droge worst-snacks totalfalfa groentesticks. Van Dam trekt in totaal 1,8 miljoen euro uit voor de New Food Challenge.

Media zijn welkom om de bekendmaking van de winnaars van de Challenge bij te wonen. Journalisten worden verzocht zich aan te melden bij Daniëlle Rebel, woordvoerder Economische Zaken via 06-52519137 of d.rebel@minez.nl.


1.

Meer over...