Minister Plasterk (BZK) en Ondersecretaris-Generaal Wu Hongbo (VN) openen internationale VN conferentie over innovaties in de publieke sector, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 juni 2017
plaats Den Haag
aanwezigen R.H.A. (Ronald) Plasterk i e.a.

Minister Plasterk (BZK) en Ondersecretaris-Generaal Wu Hongbo (VN) openen internationale VN conferentie over innovaties in de publieke sector

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Ondersecretaris-Generaal Wu Hongbo voor Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties (VN) openen 22 juni in Den Haag het United Nations Public Service Forum 2017 (UNPSF2017) over vernieuwende en betere publieke dienstverlening. Samen met de VN biedt Nederland een internationaal podium aan overheden, bedrijfsleven, jongeren en experts om te leren van goede voorbeelden uit de praktijk en de uitwisseling van inspirerende ideeën.

Tijdens de tweedaagse conferentie UNPSF2017 zetten landen zich in voor een betere publieke dienstverlening onder de titel ‘The Future is Now’. Vernieuwingen en innovaties kunnen de lidstaten helpen de 17 doelen (Sustainable Development Goals) van de Agenda2030 van de Verenigde Naties beter en sneller te realiseren.

Aanleiding voor deze internationale conferentie in het World Forum is de jaarlijks terugkerende United Nations Public Service Day op 23 juni, waar publieke dienstverlening centraal staat met de uitreiking van de UN Public Service Awards aan goede voorbeelden uit de hele wereld. Eerder is de conferentie gehouden in Colombia (2015), Zuid-Korea(2014), Bahrein (2013) en Amerika (2012).

In Den Haag worden ruim vijfhonderd deelnemers verwacht uit de 193 VN-landen, waaronder ministers en topambtenaren, wetenschappers, vertegenwoordigers van NGO’s en bedrijfsleven.

Media zijn van harte welkom

Media zijn van harte welkom op deze internationale conferentie in Den Haag, die voor een overgroot deel toegankelijk zal zijn voor vertegenwoordigers van de media: de plenaire sessies, de ministeriële conversatie, de presentatie van de Jongeren Declaratie, de uitreiking van de United Nation Public Service Awards en de Innovatiemarkt. Meer informatie is te vinden op de website van de UNPSF 2017.

Registratie

Journalisten en medewerkers van mediaorganisaties dienen zich te registreren om toegang te krijgen tot de UNPSF 2017. Registratie kan zowel op individuele basis als voor meerdere personen. U kunt zich inschrijven op de website van het UNPSF 2017. Zodra uw aanvraag is geaccepteerd, ontvangt u een e-mail die toegang geeft tot het registratieportaal zodat u uw registratie kunt afronden. Wij vragen u zich zo snel mogelijk aan te melden en te registreren, bij voorkeur voor 9 juni 2017. Voor aanmelding klik hier.


1.

Meer over...