Opening testfaciliteit hyperloop, Delft

stadhuis Delft
datum 1 juni 2017 10:00 - 11:00
plaats Delft
locatie The Green Village, Van den Broekweg 2 Toon locatie
aanwezigen M.H. (Melanie) Maas Geesteranus i e.a.

Minister Schultz opent donderdag in Delft de eerste hyperloop testfaciliteit in Europa. Het gaat om een faciliteit waarbij het Nederlandse hyperloopbedrijf Hardt en het bouwconcern BAM in een 30 meter lange testbuis op lage snelheid alle belangrijke systemen voor het innovatieve vervoerssysteem kunnen testen.

In een hyperloop kunnen personen en goederen met een snelheid van meer dan duizend kilometer per uur door buizen met daarin een zeer lage luchtdruk reizen. Om de ontwikkeling van de hyperloop te stimuleren organiseerde de Amerikaanse ondernemer Elon Musk via zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX eerder in Californië de ‘Hyperloop Pod Competition’. De oprichters van Hardt Global Mobility maakten deel uit van het Delft Hyperloop team, dat de internationale wedstrijd in januari won.

De testfaciliteit bevindt zich in The Green Village, op de campus van de TU Delft. Op de locatie wordt niet alleen technisch onderzoek gedaan, maar kan er ook worden gekeken naar de maatschappelijke inpassing en sociale acceptatie van het nieuwe vervoermiddel.

Programma

10:00 uur Presentatie Hardt Global Mobility

10:15 uur Presentatie BAM

10:25 uur Speech TU Delft

10:30 uur Onthulling testfaciliteit door minister Schultz van Haegen


1.

Meer over...