Presentatie WRR-rapport over veiligheids- en defensiebeleid, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Op 10 mei a.s. presenteert de WRR zijn nieuwe rapport Veiligheid in een wereld van verbindingen: een strategische visie op het defensiebeleid. Het rapport zal worden toegelicht door prof. dr. Ernst Hirsch Ballin en worden aangeboden aan minister-president M. Rutte en minister van Defensie J.A. Hennis-Plasschaert.

Met dit rapport wil de WRR het politieke en maatschappelijke debat stimuleren over de prioriteiten en capaciteiten voor een intelligent, toekomstbestendig Nederlands veiligheids- en defensiebeleid. Aanknopingspunt voor het handelingsperspectief in dit rapport is de krijgsmacht, maar ook de ontwikkelingssamenwerking en buitenlandbeleid verdienen volgens de WRR versterking om Nederland strategisch te equiperen voor de geopolitieke situatie.

Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst: secretariaat@wrr.nl.

Zie ook


1.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een kenniscentrum en adviesorganisatie van de regering en het parlement op het gebied van grote maatschappelijke vraagstukken.

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement over ontwikkelingen die de samenleving op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Om dit te kunnen doen heeft de WRR regelmatig contact met onder meer beleidsmakers, politici en wetenschappers. Daarnaast werkt de WRR samen met universiteiten, overige adviesraden en planbureaus. De WRR is gestructureerd als een denktank.

2.

Meer over...