Presentatie WRR-rapport over veiligheids- en defensiebeleid, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 3 augustus 2020
kalender

Presentatie WRR-rapport over veiligheids- en defensiebeleid, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Op 10 mei a.s. presenteert de WRR zijn nieuwe rapport Veiligheid in een wereld van verbindingen: een strategische visie op het defensiebeleid. Het rapport zal worden toegelicht door prof. dr. Ernst Hirsch Ballin en worden aangeboden aan minister-president M. Rutte en minister van Defensie J.A. Hennis-Plasschaert.

Met dit rapport wil de WRR het politieke en maatschappelijke debat stimuleren over de prioriteiten en capaciteiten voor een intelligent, toekomstbestendig Nederlands veiligheids- en defensiebeleid. Aanknopingspunt voor het handelingsperspectief in dit rapport is de krijgsmacht, maar ook de ontwikkelingssamenwerking en buitenlandbeleid verdienen volgens de WRR versterking om Nederland strategisch te equiperen voor de geopolitieke situatie.

Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst: secretariaat@wrr.nl.

Zie ook


1.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) brengt onafhankelijke, wetenschappelijke adviezen voor toekomstig regeringsbeleid uit aan de regering. Door de openbaarheid kunnen WRR-rapporten grote politieke invloed hebben. De WRR is in 1976 officieel bij wet ingesteld.

2.

Meer over...