WGK008268NL - wetsvoorstel
Strafbaarstelling van het in justitiële inrichtingen binnenbrengen van verboden voorwerpen
Pre-dossier

 

Dit wetsvoorstel strekt tot strafbaarstelling van het binnensmokkelen van voorwerpen in een justitiële inrichting waarvan het bezit verboden is op grond van de Beginselenwetten. Personen die verboden voorwerpen de inrichting binnensmokkelen kunnen momenteel onder omstandigheden strafbaar zijn, maar zijn dit niet altijd. Met dit wetsvoorstel wordt er voor gezorgd dat er opgetreden kan worden tegen personen die verboden voorwerpen de inrichting binnenbrengen. Met het wetsvoorstel wordt uitvoering gegeven aan de brief van de Staatssecretaris van V&J van 7 september 2016 (Kamerstukken II 2015/16 24587, nr. 661), waarin deze strafbaarstelling wordt aangekondigd.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafrecht BES in verband met de strafbaarstelling van het in justitiële inrichtingen binnenbrengen van verboden voorwerpen

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.