WGK008347NL - wetsvoorstel
Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten
Pre-dossier

 

Het wetsvoorstel strekt tot implementatie van de uit de vierde anti-witwasrichtlijn voortvloeiende verplichting dat EU lidstaten een centraal register van uiteindelijk belanghebbenden ('ultimate beneficial owner', UBO) instellen. Dit register, dat onderdeel zal gaan uitmaken van het handelsregister, bevat informatie over de uiteindelijk belanghebbenden van ondernemingen en rechtspersonen in Nederland.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van de Handelsregisterwet 2007, de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en enkele andere wetten in verband met de registratie van uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten ter implementatie van de gewijzigde vierde anti-witwasrichtlijn (Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.