VVD Thematisch Netwerk Financiën, Amstelveen

Stadshart Amstelveen
datum 10 april 2017 20:00
plaats Amstelveen
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

VVD Thematisch Netwerk Financiën

datum: 10 april 2017 20:00

plek: professor J.H. bavincklaan 3

“BRING THE CITY TO THE CITY”

Maandagavond 10 april 2017

Amsterdam als alternatief voor Londen na de Brexit

Het is onontkoombaar: het Verenigd Koninkrijk gaat de EU verlaten. Londen zal daarmee haar koppositie als financieel centrum van Europa waarschijnlijk kwijtraken. Maar welke Europese stad gaat deze koppositie overnemen? In welke stad zullen de bedrijven uit de financiële sector zich grotendeels gaan vestigen? Frankfurt, Parijs, Dublin of toch Amsterdam? Voor Amsterdam is het nu of nooit. Het Amsterdamse stadsbestuur is in gesprek met tientallen bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk.

Maandagavond 10 april komt de Amsterdamse wethouder en locoburgemeester Kajsa Ollongren ons vertellen over haar inspanningen om Amsterdam op de kaart te zetten bij de financiële sector in het Verenigd Koninkrijk. Ook VVD Tweede Kamerleden Aukje de Vries en Mark Harbers geven hun mening. Een mooie gelegenheid om de discussie met Kajsa, Aukje en Mark aan te gaan. Doet Amsterdam wel genoeg en is Nederland überhaupt nog wel aantrekkelijk voor de financiële sector? We horen het graag van jullie!

Het belooft een interessante en interactieve avond te worden, dus aarzel niet om langs te komen! Deze avond is voor iedereen toegankelijk (ongeacht of je lid bent van ons Netwerk), maar eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Adres: Cityden Up, Professor J.H. Bavincklaan 3, Amstelveen

Aanvang: 20:00 uur

Aanmelding (niet-verplicht): secretaris@financien.vvd.nl

Deel:


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...