Brief regering; Informatie over de implementatie van de aanbevelingen uit het Onderzoeksrapport Evaluatie Toetsmodel PIA Rijksdienst - Informatie- en communicatietechnologie (ICT)

Deze brief is onder nr. 453 toegevoegd aan dossier 26643 - Informatie- en communicatietechnologie (ICT).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Informatie- en communicatietechnologie (ICT); Brief regering; Informatie over de implementatie van de aanbevelingen uit het Onderzoeksrapport Evaluatie Toetsmodel PIA Rijksdienst
Document­datum 17-03-2017
Publicatie­datum 17-03-2017
Nummer KST26643453
Kenmerk 26643, nr. 453
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

26 643 Informatie- en communicatietechnologie (ICT)

Nr. 453 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 maart 2017

In antwoord op uw brief van 21 september 2016 met onderwerp Onderzoeksrapport Evaluatie Toetsmodel PIA Rijksdienst bericht ik u, mede namens de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, over de implementatie van de aanbevelingen uit het Onderzoeksrapport Evaluatie Toetsmodel PIA Rijksdienst.

Het rapport bevat aanbevelingen ten behoeve van een nieuw toetsmodel. Inmiddels heb ik deze aanbevelingen in die zin overgenomen dat ik een nieuwe versie van het Toetsmodel PIA Rijksdienst laat opstellen. Het concept wordt de komende weken ter toetsing voorgelegd aan enkele interdepartementale gremia en ook voor commentaar aangeboden aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het model bestaat uit een algemeen kader, gebruikersvriendelijke vragen en een toelichting op de vragen met daarin achtergronden en voorbeelden.

Ik verwacht de nieuwe versie van het toetsmodel voor het zomerreces aan uw Kamer toe te sturen.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.