Presentatie over rapport redzaamheid, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 24 april 2017
plaats Den Haag
locatie Pakhuis De Règâh, Hoefkade 11 Toon locatie
aanwezigen M. (Michiel) Scheltema i, M.A.P. (Mark) Bovens, K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i e.a.
organisatie Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) i

Op maandag 24 april a.s. van 11:15 uur tot 13:30 uur presenteert de WRR zijn nieuwe rapport Weten is nog geen doen. Een realistisch perspectief op redzaamheid in Pakhuis De Règâh, Hoefkade 11 te Den Haag. Het rapport wordt toegelicht door WRR-lid professor Mark Bovens en wordt aangeboden aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.

Debat

Na reactie van de staatssecretaris gaan we onder leiding van Geert Maarse in gesprek met Ditte Kuijpens (bekend van het Human programma ‘Schuldig’), Denise de Ridder (hoogleraar Gezondheidspsychologie), Michiel Scheltema (regeringscommissaris voor de algemene regels van bestuursrecht en betrokken bij programma ‘Prettig contact met de overheid’ van het ministerie ven BZK en voorzitter Regieraad responsieve overheid) en Eric Gerritsen (secretaris-generaal van het ministerie van VWS). Om ca. 12.45 sluiten we af met een gezamenlijke lunch in de Binnentuin van Pakhuis De Rêgah.

Mentale redzaamheid van burgers

In dit rapport bespreekt de WRR belangrijke nieuwe inzichten uit de gedragswetenschappen en pleit voor een meer realistisch perspectief op de mentale vermogens van burgers. De samenleving stelt hoge eisen aan de redzaamheid van burgers. Dit vraagt niet alleen veel van het nodige denkvermogen, maar ook van het 'doenvermogen'. Vooral in stresssituaties staan deze vermogens onder druk.

Meer informatie en aanmelden: secretariaat@wrr.nl.

Zie ook


1.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een kenniscentrum en adviesorganisatie van de regering en het parlement op het gebied van grote maatschappelijke vraagstukken.

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement over ontwikkelingen die de samenleving op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Om dit te kunnen doen heeft de WRR regelmatig contact met onder meer beleidsmakers, politici en wetenschappers. Daarnaast werkt de WRR samen met universiteiten, overige adviesraden en planbureaus. De WRR is gestructureerd als een denktank.

2.

Meer over...