11 redenen om als starter op de VVD te stemmen

Met dank overgenomen van A.D. (Dennis) Wiersma i, gepubliceerd op donderdag 9 maart 2017, 3:18.
 • 1. 
  Als er één partij voor persoonlijke vrijheid staat, dan is het de VVD

Houden van wie je wilt. Zeggen wat je denkt. Doen waar je zin in hebt, zolang je anderen maar niet lastigvalt. Als het aan de VVD ligt bepaal jij zelf hoe je je leven inricht. Het gaat de VVD niet om je geloof, maar om je gedrag. Niet om je afkomst, maar om je toekomst.

 • 2. 
  Sneller een baan kunnen vinden én behouden

Het hebben van een baan zorgt voor zekerheid. Daarom wil de VVD het voor werkgevers makkelijker maken om mensen aan te nemen. Om extra zekerheid voor jou te garanderen, wil de VVD vaste contracten aantrekkelijker maken voor werkgevers. Werk je liever flexibel, dan moet het mogelijk worden om meerdere tijdelijke contacten te krijgen. Ook dat zorgt voor zekerheid.

N.B. Klik hier om te lezen dat ook volgens het CPB de VVD dé banenkampioen van Nederland is

 • 3. 
  Werken loont bij de VVD

Ga je meer werken? Of heb je een promotie gemaakt? Als het aan de VVD ligt, zie je dat ook terug in je portemonnee door een verlaging van de belasting op arbeid. Daarvan profiteren alle Nederlanders die werken.

 • 4. 
  Nederland wordt aantrekkelijker voor startups

Op het gebied van innovatieve startups is Nederland een kampioen. Dat wil de VVD extra aanmoedigen, door belasting voor startende ondernemers te verlagen en startups de mogelijkheid te geven het personeel in aandelen uit te betalen

 • 5. 
  Gewoon nog met de auto naar je werk kunnen

Autorijden is voor veel mensen geen luxe, maar noodzaak. Om te werken, winkelen of familie te bezoeken. Als het aan de VVD ligt, blijft autorijden betaalbaar en verminderen we het aantal files. Dit in tegenstelling tot politici als Jesse Klaver en Alexander Pechtold, die autorijden duurder willen maken door een kilometerheffing in te voeren. De VVD is daartegen en trapt op de rem.

 • 6. 
  Sneller je eigen huis kunnen kopen

Als starter op de arbeidsmarkt, ben je vaak ook starter op de woningmarkt. Grote kans dat je in de toekomst meer gaat verdienen, waardoor je je eigen huis kunt financieren. Als het aan de VVD ligt, wordt jouw verwachte inkomensstijging meegenomen in de hoogte van je hypotheek. Zo wordt het kopen van een huis bereikbaarder voor iedereen.

 • 7. 
  Veilig kunnen stappen na de vrijdagmiddagborrel

Een avondje stappen. Lekker dansen of een drankje doen. Genieten van je vrienden, genieten van het leven. Maar je wilt ook veilig thuis komen. Helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend. Veiligheid is voor de VVD dé kerntaak van de overheid. Daarom is de VVD voor het verbieden van straatintimidatie en het hard aanpakken van idioten die hulpverleners lastigvallen. Goed standpunt, toch?

 • 8. 
  De VVD is er voor de toekomst van ons klimaat, maar dan op een slimme manier

Jesse Klaver denkt het klimaat te verbeteren door autorijden onbetaalbaar te maken en extra belastingen op het eten van vlees en suiker te heffen. De VVD kiest voor slimmere oplossingen, zonder mensen te pesten. Dit door te investeren in slimme technologische oplossingen en ruimte voor innovatieve manieren van energie-opwekking. Op de lange termijn is dat veel duurzamer.

 • 9. 
  De VVD denkt ook aan de pensioenen van onze generatie

Zodra je werkt, spaar je in Nederland voor je pensioenpotje. Dit zorgt ervoor dat je je op je oude dag geen zorgen hoeft te maken om je portemonnee. Als het aan Henk Krol ligt, trakteren we de ouderen van nu op een zak geld en de ouderen van straks op een financiële strop. De VVD denkt daar anders over en wil de rekening eerlijk delen en jou zelf laten kiezen bij welke uitvoerder jij voor je pensioen spaart. Goede zaak, toch?

 • 10. 
  VVD’ers maken af waar ze aan beginnen

Ondanks de grote verschillen tussen de VVD en de PvdA, zit onder leiding van Mark Rutte zit voor het eerst in tijden een kabinet gewoon de rit uit. Wanneer hebben we dat eigenlijk voor het laatst meegemaakt?

 • 11. 
  De nummer 11 op de lijst: Dennis Wiersma

Dennis Wiersma is 31 jaar en staat op plek 11 van de VVD-lijst. Als student klom hij van de mavo in Franeker, via de havo en het hbo, op naar de universiteit in Groningen. Nu woont Dennis in Utrecht en werkt hij in Zeist voor pensioenorganisatie PGGM. Help jij Dennis om de volgende generatie te vertegenwoordigen in Den Haag?