Anderen over Suzanne

Met dank overgenomen van S.C. (Suzanne) Kröger i, gepubliceerd op zaterdag 19 november 2016, 10:22.

Lot van Hooijdonk, wethouder Utrecht:

“Stem op Suzanne als solide groene waarde in de fractie! Brengt internationale ervaring en gedrevenheid voor een duurzame wereld mee naar Den Haag. Toegankelijk, nieuwsgierig, deskundig.”

Thijs de la Court, Gelders Energieakkoord:

“Suzanne denkt én doet in samenhang. Jong, stevig stel hersenen, levenservaring én werkervaring in zeer wisselende omstandigheden. Communicatief sterk en ervaren, en doorziet hoe lokale, nationale, Europese én mondiale verbindingen kunnen bijdragen aan het verkleinen van de kloof tussen rijk en arm.”

Rutger Groot Wassink, fractie voorzitter GroenLinks Amsterdam:

“Suzanne is door haar onmiskenbare expertise en jarenlange ervaring een geweldige versterking voor de GroenLinks-fractie. Daarnaast is ze een inspirerende en hartelijke vrouw die met charme en energie uitdraagt waar ze voor staat!”

Danielle Hirsch, directeur van BothEnds

“Geweldig dat Suzanne als kandiaat met een groene en internationale blik in de top-10 staat. Ze verbindt duurzaamheid aan mondiale rechtvaardigheid, en is een snelle, scherpe debater.”

Jasper Blom, groene politiek-econoom aan de Universiteit van Amsterdam en oud-directeur van Bureau de Helling

”Ik ben blij met de kandidatuur van Suzanne! Een groene generalist die haar sporen verdiend heeft in de internationale milieubeweging. Ik ken haar als zeer betrokken en gedreven door de urgentie van het klimaatprobleem: het roer moet nu om. Met haar internationale ervaring op het gebied van klimaat en verduurzaming zal ze hier een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Met Suzanne in de fractie zal GroenLinks een toonaangevende rol op het gebied van duurzaamheid blijven spelen - binnen en buiten de Tweede Kamer.”

Vera Dalm, Milieu Centraal, voorzitter VVM - netwerk van milieuprofessionals, oud-raadslid

“Een duurzame deskundige doorzetter, dat is Suzanne en dat is wat we nodig hebben. Want al is het besef dat onze planeet het moeilijk heeft wel doorgedrongen, de urgentie om dan ook daar iets aan te doen is er niet. Suzanne kan vanuit GroenLinks die urgentie steeds opnieuw helder maken; ze combineert inhoud met drive. Go Suzanne!”

Marjan Minnesma, Urgenda:

“Vrouwen die de schouders zetten onder wat echt nodig is om onder de 1.5 graad te blijven, zijn meer nodig dan ooit. Suzanne is zo iemand, daar heb ik grote verwachtingen van.”

Jasper Groen, Woordvoerder Duurzaamheid & Groen GroenLinks Amsterdam

“Suzanne kan internationale vraagstukken en lokale/nationale politiek goed met elkaar verbinden. Ze heeft scherpe analyses en denkt in concrete oplossingen, en ze kan het groene geluid van onze partij voortreffelijk laten horen.”

Floor Ziegler, Iniatiefnemer Noordparkkamer/Broedstraten/Concertgemaal

”We hebben politici nodig die een brug kunnen slaan naar de doeners in de samenleving. De mensen die keihard werken aan de toekomst. Het geeft mij vertrouwen dat vrouwen als Suzanne -met haar ervaring in Amsterdam-Noord- de politiek in gaan.”

Loes Visser, vml Persvoorlichter Greenpeace

“Suzanne heeft intelligentie, intuïtie en karakter. Ze is snoeihard op de inhoud en soepel voor mensen. Maar laat dat zachte je niet op het verkeerde been zetten: Suzanne is op haar sterkst in een crisis, voor niemand bang en idealistisch tot in haar haarvaten. Ze is een duurzaam cadeau voor de Nederlandse politiek.”

Anne van Schaijk, campagneleider Friends of the Earth Europe:

“Suzanne Kroger is een tijger als het aankomt op het verdedigen van milieurechten wereldwijd. In haar werk bij Greenpeace laat ze zien dat ze niet ze niet bang is voor grote multinationale bedrijven en die dwingt tot duurzamer ondernemen. Door haar enorme vakkenis en campagneervaring zal zij in staat zijn successen te boeken in de tweede kamer op onderwerpen zoals klimaatverandering, ontbossing en milieuvervuiling.”

Jessica de Ruiter, StadsLAB033:

“Suzanne staat voor haar principes en ze is ook gewoon een zeer fijn en mooi mens en oprecht geinteresseerd in de ander.”