Tweede verkiezingsnummer van De Hofvijver - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 11 juli 2020
kalender

Tweede verkiezingsnummer van De Hofvijver

woensdag 8 maart 2017, 16:20

DEN HAAG (PDC i) - In het tweede verkiezingsnummer van De Hofvijver gaat Monique Leyenaar in op het aantal vrouwelijke ministers in Nederland. Volgens haar zal het voorstel van GroenLinks-leider Jesse Klaver i niet direct werkelijkheid worden. Jelke Bethlehem probeert een verklaring te vinden voor de grote verschillen tussen peilingen. Ook houdt hij een pleidooi voor betere onderzoeksdocumentatie, zodat we tussen de grote hoeveelheid peilingen door al die bomen nog wél het bos kunnen zien.

Verder spreekt Gerrit Voerman i zich uit over de verkiezingscampagne van 2017. Volgens de peilingen wordt de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017 i een herhaling van die van 2010. De toen aanwezige brede partij­politieke nivellering lijkt nu nog sterker toegenomen. Voerman bespreekt de gevolgen van deze nivellering. Ten slotte bespreekt Joop van den Berg een mogelijk cordon sanitaire rondom de PVV. Of is het cordon sanitaire al aanwezig?

Dit is het tweede verkiezingsnummer van De Hofvijver. Tot en met 16 maart, de dag na de verkiezingen, zullen een paar keer per week korte, actuele 'verkiezingsnummers' verschijnen.