Verkiezingsdebat iPabo, Amsterdam

datum 9 maart 2017 12:00 - 13:00
plaats Amsterdam
locatie iPabo, Jan Tooropstraat 136 Toon locatie
aanwezigen E. (Eva) Akerboom, R. (Rens) Raemakers i, B. (Bram) Buskoop, J. (Jan) Middendorp i, T.J.H. (Tom) van den Nieuwenhuijzen i e.a.
organisatie Partij voor de Dieren (PvdD) i

Verkiezingsdebat op iPabo 9 maart 2017

Op 9 maart aanstaande leggen studenten van Hogeschool iPabo tijdens een debat prikkelende stellingen voor aan Amsterdamse vertegenwoordigers van de grootste landelijke politieke partijen.

Het verkiezingsdebat vindt plaats van 12.00 - 13.00 uur op Hogeschool iPabo aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam West.

Onder het motto ‘Ga stemmen op 15 maart!’ willen onze studenten weten hoe de partijen de toekomst van het onderwijs voor ogen hebben. Worden de klassen in het basisonderwijs kleiner? Wordt er meer geld vrijgemaakt voor het (basis)onderwijs? Blijft het leenstelsel overeind of niet? En kunnen aankomend leerkrachten straks nog wel aan een woning komen in Amsterdam? Studenten hebben zich gebogen over onderwerpen die de vertegenwoordigers zullen uitdagen stevig stelling te nemen.

Hogeschool iPabo is trots een ruime vertegenwoordiging van de politieke partijen op 9 maart te ontvangen. Dankzij de enthousiaste inzet van 3e jaarsstudente Demi Kropholler is er een volwaardig verkiezingsdebat georganiseerd. Wij zullen kennismaken met:

PvdA - Denise Klomp

SP - Bram Buskoop

PvdD - Eva Akerboom

VVD - Jan Middendorp

Groen Links - Tom van den Nieuwenhuijzen

CDA - Michiel Rog

D66 - Rens Raemakers

Om de verdediging van standpunten in goede banen te leiden is pedagogiekdocent Jeffrey Post als debatleider aangesteld. Het belooft een zeer interessant uur te worden!

Meer informatie


1.

Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Esther Ouwehand i (vanaf september 2023 tijdelijk vervangen). De partij werd opgericht in 2002.

Bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de PvdD drie zetels, drie minder dan bij de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en één zetel in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...