Overijssel Vandaag: Malik Azmani klopt zichzelf niet op de borst maar is wel trots

Met dank overgenomen van M. (Malik) Azmani i, gepubliceerd op vrijdag 3 maart 2017, 2:51.

Op 15 maart is het weer zover: dan gaan we weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen, een spannend moment voor Malik Azmani uit Dalfsen, hij staat op plek 10 van de kandidatenlijst van de VVD.

Azmani was nog maar net politiek actief toen hij al gevraagd werd om naar Den Haag te komen. "Na acht weken gemeenteraadslid te zijn in Ommen, kwam het telefoontje of ik naar de Tweede Kamer wilde. Men heeft waarschijnlijk gezien dat ik overal het maximale uit wil halen. Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen", vertelt hij in Overijssel Vandaag.

Zoon van een gastarbeider

Integratie is een onderwerp waar Malik Azmani zich mee bezighoudt. "Ik ben zelf een zoon van een gastarbeider. Mijn vader komt uit Marokko. Ik begon zelf met een taalachterstand. Mijn moeder was een Friezin. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen".

Infrastructuur en glasvezel

Infrastructuur in wegen in onze regio. Ook daar heeft hij zich sterk voor gemaakt. "De verbinding tussen Zwolle en Enschede, daar moet je in investeren. Samen met Han ten Broeke heb ik daar achter de schermen veel tijd aan besteed. Daar heb je ook gevoel bij."

"Het is niet belangrijk dat er alleen extra asfalt komt, maar Overijssel moet vitaal zijn. Ook glasvezel bij ons, dat is iets waar ik recent nog vragen over heb laten stellen. Ik zeg niet dat ik het allemaal zelf heb gedaan. Het past niet bij mijn aard om mezelf op de borst te kloppen. Maar we moeten ook trots zijn wat we allemaal voor elkaar boksen hier."