Marianne Thieme in debat op Universiteit Twente

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 13 maart 2017 13:00 - 14:00
plaats Twente
locatie Amfitheater Universiteit Twente, Drienerolaan 5 Toon locatie
aanwezigen M.L. (Marianne) Thieme i e.a.
organisatie Partij voor de Dieren (PvdD) i

Twee weken voor de verkiezingen komt de politieke top van Nederland naar Enschede voor een confrontatie met de kiezers. Van 27 februari tot en met 13 maart ontvangen De Twentsche Courant Tubantia en Universiteit Twente dagelijks één lijsttrekker. Marianne Thieme bezoekt Twente op 13 maart.

Elke aflevering duurt een ruim uur. Het publiek zit in het kleine theater dichtbij de gasten en kan vragen stellen. De politici worden met korte foto’s geconfronteerd met belangrijke maatschappelijke thema’s die in Twente leven.

De titel van de serie van Torentje naar Torentje verwijst naar twee in het water verzonken torentjes, die de verbinding van Den Haag naar Twente symboliseren: de werkkamer van de premier op het Binnenhof en het door Wim T. Schippers ontworpen kunstwerk op de campus van de Universiteit Twente.

Traditie

Met het evenement zet De Twentsche Courant Tubantia een traditie voort. Bij de Kamerverkiezingen van 2002, 2003, 2006, 2010 en 2012 wist deze regionale krant - als enige dagblad in Nederland - alle lijsttrekkers aan zich te binden.


1.

Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Esther Ouwehand i (vanaf september 2023 tijdelijk vervangen). De partij werd opgericht in 2002.

Bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de PvdD drie zetels, drie minder dan bij de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en één zetel in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...