Jeanine Hennis gaat canvassen in Naaldwijk - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 3 augustus 2020
kalender

Jeanine Hennis gaat canvassen in Naaldwijk

Kerk met Wilhelminaplein in Naaldwijk
datum 7 maart 2017
plaats Naaldwijk
locatie plek: centrum naaldwijk Toon locatie
aanwezigen J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Jeanine Hennis gaat canvassen in Naaldwijk

datum: 7 maart 2017 18:00

plek: centrum naaldwijk

Op 7 maart gaat Jeanine Hennis met een team enthousiaste VVD’ers de straat op rond het centrum van Naaldwijk. Hier gaat ze graag met jou in gesprek over wat jij belangrijk vindt voor de toekomst van ons mooie Nederland! Ze zal langs de deuren verschijnen maar ook in het centrum op straat te vinden zijn. Spreek haar aan met al je vragen!

deel:


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...