Symposium Hellingproef, Utrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 4 juli 2020
kalender

Symposium Hellingproef, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 22 maart 2017 19:00
plaats Utrecht
locatie Oudegracht 312 Toon locatie
aanwezigen L.G.J. (Linda) Voortman i, H.A. (Harmen) Binnema i e.a.
organisatie Bureau de Helling

Hellingproef, het jong wetenschappelijk bureau van GroenLinks, organiseert een discussieavond over de invulling van moderne zeggenschap. Hoe moeten de nieuwe vormen van deliberatieve democratie eruit zien?

Op het laatste ledencongres van GroenLinks werd het referendum uit het verkiezingsprogramma geschrapt. In plaats van de referendumwet, moet er een procedure komen die recht doet aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Het uitwisselen van argumenten en een gezamenlijke zoektocht naar oplossingen moeten centraal staan. Hoe gaan we ongefundeerde discussies zoals die rond het Oekraïne-referendum in de toekomst voorkomen, maar burgers wel bij beleid betrekken?

De Hellingproef, het jong wetenschappelijk bureau van GroenLinks, organiseert een discussieavond over de invulling van moderne zeggenschap. Hoe moeten de nieuwe vormen van deliberatieve democratie eruit zien? Op woensdag 22 maart gaan Linda Voortman (Tweede Kamerlid) en Harmen Binnema (kandidaat Eerste Kamer, onderzoeker Bestuurs- & Organisatiewetenschap Universiteit Utrecht) hierover met elkaar en de zaal in gesprek. Toegang is gratis.

Meld je nu aan voor het symposium via een mailtje naar hellingproef@groenlinks.nl; vermeld daarin in ieder geval je naam en of je lid bent van Hellingproef. Ook geïnteresseerden die geen lid zijn van Hellingproef, DWARS en/of GroenLinks zijn van harte welkom tijdens deze avond. Hetzelfde geldt voor mensen die niet jong in jaren, maar wel jong van geest zijn. Bij grote belangstelling wordt voorrang gegeven aan leden van Hellingproef.

Spreker(s):

  • Linda Voortman (Tweede Kamerlid)
  • Harmen Binnema (Universitair docent Bestuur en Beleid)

Datum:

wo 22 mrt 2017

Tijd:

19:00

Kosten:

Gratis

Locatie:

Oudegracht 312, Utrecht

Bekijk op de kaart

Aanmelden:

hellingproef@groenlinks.nl

Harmen Binnema, Linda Voortman, Bureau de Helling, Tweede Kamerlid


1.

Meer over...