Het Grote Vijftigplus Debat, Amsterdam

datum 2 maart 2017 13:30 - 16:30
plaats Amsterdam
locatie Pakhuis De Zwijger Toon locatie
zaal studio
aanwezigen H.J. (Rik) Grashoff i, C.J. (Carola) Schouten i, M.C.G. (Mona) Keijzer i, B. (Bas) van 't Wout i, S.P.R.A. (Steven) van Weyenberg i, L.M.C. (Lilian) Marijnissen i, G.J. (Gijs) van Dijk i, C.M. (Corrie) van Brenk i e.a.
organisatie Pakhuis De Zwijger

De economie zit in een stijgende lijn, de werkgelegenheid neemt toe en de werkloosheid neemt af. Maar nog niet voor 50-plus werkzoekers. De werkloosheidscijfers laten zien dat zij er nog steeds bekaaid van afkomen. Veel werkgevers houden hun deuren voor 50-plussers gesloten. Onbekendheid, onwetendheid en vooroordelen zijn hiervan de oorzaak.

Met in dit programma onder anderen

Michaël van Straalen

Voorzitter MKB Nederland

Michal van Dantzig

Bestuurslid van MKB Amsterdam

Corrie van Brenk

Kandidaat Tweede Kamerlid 50Plus

Lilian Marijnissen

Kandidaat Kamerlid SP

Rik Grashoff

Kamerlid Groen Links

Steven van Weyenberg

lid van de Tweede Kamerfractie voor D66

Carola Schouten

Kamerlid ChristenUnie

Bas van 't Wout

Kamerlid VVD

Mona Keijzer

Kamerlid CDA

Willem Blanken

Directeur Kieskompas

Saskia van Huijgevoort

Journalist

Gijs van Dijk

Kandidaat Tweede Kamerlid PvdA

Met de actie Voet tussen de deur heeft Netwerkcafé Amsterdam in november 2016 zichtbaar gemaakt dat de 50plusser wel degelijk veel te bieden heeft. Het resultaat? MKB Nederland maakt zichtbaar werk van 50plussers! We gaan hierover in gesprek met Michaël van Straalen, voorzitter van MKB Nederland en Michal van Dantzig, bestuurslid van MKB-Amsterdam.

En wat doet de politiek? Tijdens het interactieve Grote Vijftigplus Debat voelt gespreksleider Lennart Booij acht kandidaten voor onze nieuwe Tweede Kamer stevig aan de tand. Twee panelleden zorgen voor duiding en reflectie. Debatteer mee!


1.

Meer over...