Rinie van der Zande in Veeteelt Melkstaldebat, Echtenerbrug

kaart nederlandEchtenerbrug
datum 27 februari 2017 09:30 - 12:00
plaats Echtenerbrug
locatie Theo en Jan Holtrop, De Kempenaersweg 21 Toon locatie
aanwezigen E. (Elbert) Dijkgraaf i, H.P.J. (Henk) van Gerven i, L.I. (Isabelle) Diks i, W.J.H. (Helma) Lodders i, R. (Rien) van der Velde i, A.A. (Arend) Meijer e.a.
organisatie Partij voor de Dieren (PvdD) i

Vakblad Veeteelt organiseert op 27 februari het Melkstaldebat. Kandidaat-Kamerlid en Fries Statenlid Rinie van der Zande treedt namens de Partij voor de Dieren in debat met Elbert Dijkgraaf (SGP), Henk van Gerven (SP), Gerben Huisman (ChristenUnie), Helma Lodders (VVD),

Maurits von Martels (CDA), Rien van der Velde (PvdA), Arend Meijer (D66) en Isabelle Diks (GroenLinks).

Het programma voor deze ochtend is als volgt:

9.30 uur Ontvangst met koffie en thee.

10.00 uur Welkom, opening en programma door Jaap van der Knaap, hoofdredacteur Veeteelt.

Vanaf 10.15 uur Discussiecarrousel in drie ronden in de kalverstal, in de melkstal en op de voergang.

Een groep van drie of vier (kandidaat-)Kamerleden gaat met een van de veehouders en met elkaar in gesprek over de volgende thema’s: ruimte voor de melkveehouderij, dierwelzijn en weidegang.


1.

Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Esther Ouwehand i (vanaf september 2023 tijdelijk vervangen). De partij werd opgericht in 2002.

Bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de PvdD drie zetels, drie minder dan bij de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en één zetel in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...