De helden van Khadija Arib, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 maart 2017 20:00 - 22:00
plaats Rotterdam
locatie LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 Toon locatie
aanwezigen K. (Khadija) Arib i, A. (Ahmed) Aboutaleb i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Voor veel vrouwen heeft ze een voorbeeldrol of is ze zelfs een held; Khadija Arib. Zo richtte ze de Marokkaanse vrouwenvereniging op en is ze sinds vorig jaar succesvol en geliefd Kamervoorzitter. Op 8 maart, internationale vrouwendag, stelt de in Rotterdam opgegroeide Khadija ons voor aan háár helden; mensen die zij bewondert of die haar inspireren.

Hoe kunnen we discriminatie en radicalisering bestrijden en zo onze vrije samenleving beschermen? Een samenleving waarin we minder naar elkaar schreeuwen en beter naar elkaar luisteren. En hoe zorgen we ervoor dat kansen eerlijker worden verdeeld? Zodat het niet uitmaakt of je man of vrouw bent, of dat je een Turkse of Marokkaanse achternaam hebt. Verder spreken we met Khadija ook over opgroeien in Marokko, haar strijd voor vrouwenrechten en haar werk als Kamervoorzitter. De avond vindt plaats in LantarenVenster, op de kop van Zuid in Rotterdam en wordt gepresenteerd door Martijn de Greve (Radio 1, Politieke Junkies).

Speciaal voor deze avond heeft Khadija een aantal van haar helden uitgenodigd, onder wie burgemeester Ahmed Aboutaleb, die net als zij als kind van Marokko naar Nederland verhuisde, Riad Farhat (succesvol ondernemer) en Hasna el Maroudi (columnist Joop en Opzij).

Kom langs en geniet van een avondvullend programma met boeiende gesprekken en muziek van Khadija’s muzikale held ‘Karsu’(DWDD, North Sea Jazz, Edison). En als je vraag aan het einde van de avond nog niet beantwoord is, stel hem dan gerust aan Khadija of een van de andere gasten!

Nodig je beste vriend, vriendin of familielid uit. Iedereen is welkom!

Aanmelden

  • Naam*

    Voornaam Achternaam

  • E-mailadres*
  • Telefoonnummer
  • Email

    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hasna El Maroudi

Ze is geboren en getogen in Rotterdam en studeerde ‘mode’. Tóch belandde ze in de journalistiek. Op dit moment werkt ze als redacteur voor VARA-website Joop.nl en als columnist bij feministisch maandblad Opzij. Ze schrijft onder meer over onderwerpen als feminisme, racisme, populisme en de verkiezingen.

Karsu / Play My Strings

In haar jongere jaren zat Karsu op de crèche die werd opgericht door Khadija Arib. Inmiddels is ze zangeres, pianist én componist en is ze uitgegroeid tot wereldster, met uitverkochte zalen in onder meer het Amsterdamse Concertgebouw en het befaamde Carnegie Hall in New York. In 2016 won ze zelfs de Edison Jazzism Publieksprijs! Voor haar nieuwste tour werkt ze samen met prachtige strijkers.

Presentatie - Martijn de Greve

Hij begon zijn carrière als verslaggever bij Amsterdam FM en BNR Nieuwsradio. Daarna werkte hij onder andere als woordvoerder voor de Amsterdamse wethouder Belliot en zat hij in 2006 in het campagneteam van Asscher-Aboutaleb. Tegenwoordig presenteert hij het Radio 1 programma ‘Haagse Lobby’ en ‘Politieke Junkies’; een politieke avond in de Balie in Amsterdam, waarvan in 2012 een tweedelige reeks werd uitgezonden door de VARA.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...