Actie: Red de Anneville-eik! met Frank Wassenberg en Marco van der Wel

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 19 februari 2017 16:00 - 16:30
aanwezigen F.P. (Frank) Wassenberg i e.a.
organisatie Partij voor de Dieren (PvdD) i

Red de Anneville-eik!

Actie voor behoud van de zomereik op de tussenberm van de A58

De Partij voor de Dieren voert zondag 19 februari actie tegen de voorgenomen kap van de markante eik op de middenberm A58. De boom zou moeten verdwijnen vanwege de verbreding van de snelweg, terwijl dit niet noodzakelijk lijkt te zijn. Kandidaat-Tweede Kamer-lid Frank Wassenberg zal met een spandoek op het viaduct nabij de boom het standpunt van zijn partij kenbaar maken.

De Partij voor de Dieren heeft contact met experts van de Bomenstichting die aangeven dat voor verbreding van de A58 de eik niet per se hoeft te wijken. Met wat kleine aanpassingen aan de plannen kan de Anneville-eik worden behouden. De Partij voor de Dieren wil meer natuur in Nederland, omdat anders dier- en plantsoorten zullen uitsterven. De Anneville-eik staat symbool voor onze natuur, aldus Wassenberg: "Natuur wordt te vaak te makkelijk verwoest voor meer asfalt terwijl natuur voor onze planeet zo belangrijk is. Daarom zeggen wij: Red onze boom!”.

Brabant Statenlid voor de Partij voor de Dieren, Marco van der Wel, stelde eind vorig jaar schriftelijke vragen over de voorhanden zijnde kap van de zomereik. Van der Wel zal ook aanwezig zijn bij de protestactie.


1.

Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Esther Ouwehand i (vanaf september 2023 tijdelijk vervangen). De partij werd opgericht in 2002.

Bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de PvdD drie zetels, drie minder dan bij de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en één zetel in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...