Speeddaten met Jeanine Hennis in Rotterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 13 augustus 2020
kalender

Speeddaten met Jeanine Hennis in Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 27 februari 2017
plaats Rotterdam
locatie plek: Schouwburgplein 52 Toon locatie
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Speeddaten met Jeanine Hennis in Rotterdam

datum: 27 februari 2017 20:00

plek: Schouwburgplein 52, Rotterdam

Minister van Defensie Jeanine Hennis zal op 27 februari aanwezig zijn bij een thema-avond met als onderwerp ‘de toekomst van defensie’. Hier zal zij speeddaten met een groep aanwezigen en met hen in gesprek gaan over wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van defensie. Ook hoort ze het natuurlijk graag als je andere vragen hebt. Daarnaast wordt het evenement ook live op de Facebookpagina van VVD Rotterdam uitgezonden.

Kom je ook?

deel:


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...