Cannabis reguleren in de praktijk, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 3 maart 2017 20:00
plaats Amsterdam
locatie Pakhuis De Zwijger Toon locatie
zaal kleine zaal
aanwezigen M. (Michiel) van Nispen i, V.A. (Vera) Bergkamp i e.a.
organisatie Pakhuis De Zwijger

Hoe ziet een reguleringsmodel, zoals dat van de staat Colorado (Verenigde Staten), er in de praktijk uit? Tussen de stemming over de #wietwet in de Tweede Kamer en de Verkiezingen in maakt de Regulator inzichtelijk hoe het reguleren van cannabis van zaadje tot zakje er uit kan komen te zien. Daarnaast worden de resultaten van de regulatortest gepresenteerd en gekoppeld aan een debat met politici en experts uit de branche.

Met in dit programma onder anderen

Vera Bergkamp

Tweede Kamerlid D'66

Thijs Roes

Correspondent Drugs bij De Correspondent

Doede de Jong

Biologisch wietteler

Michiel van Nispen

Tweede Kamerlid SP

Maurice Veldman

Advocaat bij Vink, Veldman & Swier Advocaten

Lisa Lankes

Eigenaar Coffeeshop Pink in Eindhoven

Tom Blickman

Onderzoeker bij Transnational Institute

In de afgelopen jaren ondertekenden 61 burgemeesters het manifest Joint-Regulation. De regering verbiedt de gemeentes echter om te experimenteren. Enkele bezorgde burgers vroegen zich af hoe regulering van cannabis er in de praktijk uit zou moeten zien.

Deze burgers verenigden zich in de Regulator werkgroep en kwamen met een korte zelftest op reguleren.com - die mensen inzicht geeft in hun eigen kijk op de verschillende ‘reguleermodellen’. Mag het soft, of moeten de nieuwe regels streng worden?

Het onderzoek heeft inmiddels ruim 4300 respondenten en opvallende resultaten opgeleverd. Onder de bezielende leiding van ‘Hokjesman’ Michael Schaap worden de resultaten deze avond gepresenteerd en met alle betrokken experts besproken. Een avond voor iedereen die wil meedenken over de toekomst van het drugsbeleid in Nederland.

Lees meer

Waar sta jij in het debat over cannabis?

Op De Correspondent probeerde Thijs Roes zich voor te stellen hoe het drugsbeleid eruit zou kunnen zien. Wat als je drugs niet zou bestrijden, maar zou reguleren? Om dat minder abstract te maken, werkte hij met twee onderzoekers van lobbyorganisaties aan een kieswijzer. Vul ’m in om te kijken waar jij staat. >>

Veilingplan Stichting Legalize

Legaliseren is niet zo zwart wit als het soms lijkt. Het is van belang om naar werkbare modellen te kijken waardoor de wereld werkelijk beter wordt. Het veilingplan is zo'n manier om dat mogelijk te maken.

Tweede Kamer stemt in met regulering wietteelt, maar komt het echt zover?

Geroffel klonk op uit de bankjes nadat de Tweede Kamer dinsdag met 77 tegen 72 instemde met de 'wietwet' van D66. Teelt en transport van hennep en hasjiesj, nu verboden, kunnen straks onder toezicht van de overheid plaatsvinden. Net als de verkoop aan de voorkant van de coffeeshop wordt dan ook de veelbesproken 'achterdeur' gereguleerd en gedoogd. Maar komt het echt zover?


1.

Meer over...