Brief regering; Reactie op verzoek commissie over het bericht "De Kijvelanden is een kruitvat" - Tenuitvoerlegging van de tbs-maatregel

Deze brief is onder nr. 207 toegevoegd aan dossier 29452 - Tenuitvoerlegging van de tbs-maatregel.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Tenuitvoerlegging van de tbs-maatregel; Brief regering; Reactie op verzoek commissie over het bericht "De Kijvelanden is een kruitvat"
Document­datum 15-02-2017
Publicatie­datum 15-02-2017
Nummer KST29452207
Kenmerk 29452, nr. 207
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

29 452 Tenuitvoerlegging van de tbs-maatregel

Nr. 207 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 februari 2017

De vaste commissie voor Veiligheid en Justitie van uw Kamer heeft mij verzocht voor het eerstvolgende algemeen overleg Tbs een reactie te doen toekomen op het bericht «De Kijvelanden is een kruitvat1». Hierin zou in het bijzonder aandacht moeten zijn voor het gestelde dat alle tbs-klinieken kampen met te weinig capaciteit en teveel administratieve druk.

Zoals ook tijdens het algemeen overleg gevangeniswezen van 8 februari jl. toegezegd, heb ik de Inspectie van Veiligheid en Justitie gevraagd een onderzoek in te stellen naar de afschuwelijke gebeurtenis in de Kijvelanden van 3 februari jl.

Zodra het Inspectierapport gereed is, zal ik dit voorzien van een beleidsreactie en toezenden aan de Kamer. Hierin zal ik ook ingaan op uw verzoek te reageren op de stelling dat alle tbs-klinieken kampen met te weinig capaciteit en teveel administratieve druk.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

Noot 1

www.ad.nl, 8 februari 2017


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.