Idealisme is HOT, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 29 september 2020
kalender

Idealisme is HOT, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 20 februari 2017
plaats Den Haag
locatie Grote Zaal Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3 Toon locatie
aanwezigen F. (Felix) Rottenberg i, R.M. (Renske) Leijten i, J.J. (Joram) van Klaveren i, D. (Dilan) Yesilgöz-Zegerius i, Z. (Zihni) Özdil i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

Kort voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart gaat Het Nationale Theater op zoek naar de idealen van politici. Helemaal los van verkiezingsretoriek, wat drijft hen nu écht? En sluit dat nog wel aan bij waar de samenleving op zit te wachten? Met de verkiezingseditie van Idealisme is HOT op maandag 20 februari wil het Nationale Theater de politiek persoonlijk maken. Een avond met bijdragen van journalist Lex Bohlmeijer, Felix Rottenberg, Zihni Ozdil (Groen Links), Joram van Klaveren (VNL), Dilan Yesilgöz (VVD), Renske Leijten (SP), acteurs van Het Nationale Theater Mark Rietman, Romana Vrede en Bram Coopmans, de HNT-huisband onder leiding van Florentijn Boddendijk en Remco de Jong en nog vele anderen.

In Idealisme is HOT worden vier jonge idealistische politici geconfronteerd met betrokken vertegenwoordigers uit de samenleving. Van een wijkagent uit Transvaal, een verzorger bij Parnassia tot een bankier uit het Bezuidenhout. Zij vertellen waar zij tegenaan lopen als gevolg van de politieke besluitvorming of door gebrek daaraan. Wat hen bindt is de persoonlijke motivatie om dit land vooruit te helpen.

Let op: kaartjes voor de avond kosten 12,50 en zijn beschikbaar via www.ks.nl.


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 haalde de SP, eveneens als in 2010, vijftien zetels. In 2006 was dat aantal nog 25. De SP maakt deel uit van de oppositie. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...