Zorg- en verkiezingscampagne met Renske Leijten, Leeuwarden

Leeuwarden, Oldehoven
datum 15 februari 2017 19:00 - 22:30
plaats Leeuwarden
locatie De Fontein, Goudenregenstraat 77, 8922 CP Toon locatie
aanwezigen R.M. (Renske) Leijten i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

Sinds juni 2016 heeft de SP afdeling actief campagne gevoerd voor het nationaal zorgfonds in verschillende wijken van Leeuwarden. Dit heeft geresulteerd in 5 voorlichtingsavonden. Bijna 1500 mensen hebben hun steun betuigd aan het NZF. Wij als bestuur van de afdeling Leeuwarden zijn hier met recht trots op.

Daarom organiseren wij een afsluitende NZF avond in combinatie met actiepunten voor de landelijke verkiezingscampagne. Voor deze avond is SP 2e kamerlid Renske Leijten uitgenodigd om het woord te voeren.

Dit belooft een interessante avond te worden.

U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen. De avond begint om 19:30 en de zaal is open vanaf 19:00 uur. Uiteraard is de toegang volledig gratis!


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2023 is Jimmy Dijk i politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de SP vijf zetels, een verlies van vier zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...