Eric Smaling in debat in Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 20 februari 2017 19:00 - 21:00
plaats Utrecht
locatie Zaal Megaron, Leuvenlaan 19 Toon locatie
aanwezigen E.M.A. (Eric) Smaling i e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

De omslag naar een duurzame economie is dé economische uitdaging voor de komende jaren. De transitie naar een circulaire economie die het klimaat niet destabiliseert, biedt volop kansen voor innovatie, werk en export. Daarvoor moeten de investeringen in Nederland wel verdubbelen van 5 naar 10 miljard euro per jaar en moeten we nieuwe wegen in durven slaan.

Hoe krijgen we dat voor elkaar? Wat voor financiële sector is daarvoor nodig? En welke partij verdient uw stem om dit de komende vier jaar te regelen?

Debat met: VVD, PvdA, D66, SP en GroenLinks

Hierover gaan deze Tweede Kamerleden met elkaar in debat:

Uiteraard mag het publiek ook stemmen. Neem hiervoor uw smartphone of tablet mee!

De discussie wordt ingeleid door studenten en wetenschappers van de Universiteit Utrecht en het Sustainable Finance Lab.

Begindatum en -tijd

20 februari 2017 19:00

Einddatum en -tijd

20 februari 2017 21:00

Locatie

Zaal Megaron, Leuvenlaan 19, Utrecht

Aanmelden

Meld u nu aan voor dit debat.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2023 is Jimmy Dijk i politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de SP vijf zetels, een verlies van vier zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...