Regionale afspraken op Thuiszitterstop in Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 6 februari 2017
plaats Utrecht
locatie Prinses Christinalaan 1 Toon locatie
aanwezigen M.J. (Martin) van Rijn i, S. (Sander) Dekker i e.a.

Op de Thuiszitterstop in Utrecht zullen maandag 6 februari afspraken tussen regio’s worden toegelicht om het aantal thuiszitters terug te dringen. Vorig jaar werd al een landelijk Thuiszitterspact gesloten, nu geven gemeenten en samenwerkingsverbanden voor het eerst hier ook gezamenlijk en regionaal uitvoering aan.

Het aantal thuiszitters is nog altijd te hoog - elk kind dat te lang thuiszit is er één te veel - ondanks de inspanningen van de afgelopen tijd. Door regionaal concrete afspraken te maken, moeten alle thuiszitters weer een goede plek op een school kunnen krijgen.

De top wordt georganiseerd door staatssecretarissen Dekker (Onderwijs), Van Rijn (Volksgezondheid) en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Verder zullen wethouders, bestuurders van samenwerkingsverbanden, leerplichtambtenaren, de onderwijskoepels, ouders en zorgprofessionals aanschuiven op de top en met elkaar in gesprek gaan over knelpunten en oplossingen.

Ook aanjager Marc Dullaert, die de afgelopen maanden het land in ging om alle betrokkenen te stimuleren, te helpen en aan te jagen, is op de top. Hij zat met de regionale partijen om tafel om afspraken te maken. Dullaert zal onder meer terugblikken op het werk dat de afgelopen tijd in het land is verzet om te zorgen dat thuiszitters sneller terug naar school kunnen en analyseren welke inzet volgens hem nog nodig is.


1.

Meer over...