Maak de toekomst Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 28 februari 2017 19:30 - 22:30
plaats Groningen
locatie Noorderbinnensingel 14 Toon locatie
aanwezigen H. (Henk) Nijboer i, M. (Mirthe) Biemans e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Dinsdag 28 februari zal een mooie avond met een muziekje, drankje en prikkelende ideeën worden. Kandidaat Tweede Kamerleden pitchen hun beste idee voor een mooiere toekomst. Henk Nijboer, Mirthe Biemans en Bob Deen zijn deze avond aanwezig tijdens het evenement ‘maak de toekomst Groningen‘.

Tijdens deze avond is er een mogelijkheid om zelf actief mee te doen. Heb je een concrete oplossing voor een maatschappelijk probleem? En durf je dat te pitchen aan kandidaat Tweede Kamerleden? Dan is het podium aan jou.

Iedereen is deze avond van harte welkom in De Bovenkamer van Groningen. Stuur je idee hier naartoe en wie weet krijg jij straks het podium voor je pitch.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...