Gesprek van de Maand - Februari, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 februari 2017 17:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen L. (Liesbeth) van Tongeren i e.a.
organisatie De Balie i

In de maandelijkse talkshow Het Gesprek van de Maand gaan we met drie gasten dieper in op de actualiteit. Drie interviews die je niet mag missen! Nieuws dat op de voorpagina’s had moeten staan (maar er niet stond), cultuur die met andere ogen naar de wereld laat kijken en verdiepende gesprekken over de vluchtige actualiteit: het komt allemaal voorbij.

Op 22 februari spreken we met o.a.

Pim Takkenberg, directeur Cyber Security bij Northwave. Hij is een van Nederlands bekendste securityspecialisten en heeft jarenlange ervaring met het opsporen van cybercrime. Met hem spreken we over de Russische hacks die de Amerikaanse verkiezingen zouden hebben beïnvloedt in het licht van de Nederlandse verkiezingen. Moet Nederland waken voor cyberaanvallen? En, zo ja, hoe kunnen we die tegengaan?

Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamerlid voor GroenLinks en nummer zes op de kieslijst voor de komende verkiezingen. Nadat Van Tongeren in november 2016 hoorde dat ze niet langer op de kieslijst van GroenLinks zou komen, reisde ze door Nederland om haar achterban op te zoeken en zich terug in de kamer te knokken. En met succes. Wat hebben de afgelopen roerige maanden haar geleerd? Hoe kijkt ze naar de komende verkiezingen en hoe ziet ze haar toekomst bij GroenLinks?

Willem Vissers, sportjournalist en auteur. Oranje ligt op koers om mee te spelen op het volgende WK in Rusland. Tegelijkertijd komen steeds meer huiveringwekkende verhalen naar buiten over hoe WK's tot stand komen. In Brazilië vielen doden bij de bouw van gloednieuwe stadions en ook bij het geplande WK in Qatar (2022) zijn er nu al doden gevallen en wordt er gesproken over moderne slavernij. Met Willem Vissers spreken we over de macht van Qatar en het grote geld op het professionele voetbal. Weegt het zomerse plezier van potjes voetbal nog wel op tegen deze misstanden? Moeten we nog wel meedoen aan al die WK's of wordt het tijd ze te boycotten?


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...