Wie is wie in het Parlement

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 19 januari 2017, 11:24.

De EP-leden i kozen op 17 januari Antonio Tajani i als EP-voorzitter i en kozen de volgende dag de 14 Ondervoorzitters en vijf quaestoren voor de tweede helft van de zittingsperiode 2014-2019. Bekijk onze infografiek om erachter te komen wie zij zijn.

Samen met de EP-Voorzitter en de Ondervoorzitters, vormen de quaestoren het Bureau, waarin de besluiten op het gebied van de interne organisatie van het Parlement worden gemaakt. De Voorzitter houdt toezicht op het werk van het Parlement en vertegenwoordigt het bij juridische zaken en buitenlandse betrekkingen. De Voorzitter kan ook een aantal taken aan de Ondervoorzitters delegeren. Ze kunnen hem ook vervangen bij het voorzitten van de plenaire vergadering. Quaestoren i zijn betrokken bij de financiële en administratieve aangelegenheden van de leden.

Al deze betrekkingen worden voor tweeënhalf jaar bezet. Het EP stemt dus voor een Voorzitter, ondervoorzitters en quaestoren aan het begin van elke zittingsperiode en vervolgens halverwege de zittingsperiode.

Meer informatie over de verkiezingen in ons dossier.

REF. : 20170113STO58069