Conferentie voor en over actieve bewoners, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 28 januari 2017 13:00 - 17:30
plaats Utrecht
locatie NUtrecht, CAB-Rondom 90 A Toon locatie
aanwezigen A.Th. (Adri) Duivesteijn i, J.N. (Niesco) Dubbelboer i, A. (Ahmed) Marcouch i, H. (Manon) Fokke i, G.S.I.A. (Grace) Tanamal i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Op 28 januari organiseert de PvdA een conferentie voor en over actieve bewoners. Ben jij actief in je eigen buurt, of ben je geïnteresseerd? Ben je actief via een initiatief zoals een buurtbedrijf of wooncoöperatie? Dan ben je van harte welkom. Onder aanwezigheid van minister Ronald Plaster, Adri Duivesteijn, Niesco Dubbelboer, Ahmed Marcouch, Manon Fokke en Grace Tanamal gaan we met experts dieper in op diverse manieren van burgerparticipatie. Iedereen is welkom en kan ook een introducée meenemen. Deze conferentie is aansluitend aan de landelijke campagneaftrap op dezelfde locatie in Utrecht.

Meld je aan

Programma

12.00 uur: Aftrap landelijke campagne

13.00 - 14.15 uur: Start conferentie met toespraken van onder andere minister Ronald Plasterk en Adri Duivesteijn

14.30 - 15.30 uur: Deelsessies, ronde 1:

  • Deelsessie 1: Workshop over bewonersbedrijven
  • Deelsessie 2: De zorgcoöperatie als model voor cultuurspecifieke ouderenzorg, met het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten
  • Deelsessie 3: Workshop over ‘de buurt bestuurt’, waar bewoners de prioriteiten voor veiligheid bepalen, met onder andere Ahmed Marcouch en sprekers vanuit de Rotterdamse politie.

15.30 - 16.30 uur: Deelsessies, ronde 2:

  • Deelsessie 4: Workshop over buurtrechten en de gemeenteraad, met Manon Fokke en Grace Tanamal
  • Deelsessie 5: Workshop over buurtrechten voor lokale ondernemers
  • Deelsessie 6: Workshop over de wooncoöperatie door Platform 31

16.30 - 17.30 uur: Netwerkborrel


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...