COC verkiezingsdebat, Amsterdam


Tijdens COC's verkiezingsdebat gaan Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Halbe Zijlstra (VVD) onder leiding van Clairy Polak (voorheen Nieuwsuur) in debat over LHBTI-kwesties voor de komende Kamerverkiezingen. Ook René Peters (CDA), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Sadet Karabulut (SP), Léonie Sazias (50PLUS) en Sylvana Simons (Artikel 1) doen mee.

Moet de wettelijke bescherming tegen discriminatie worden uitgebreid of juist beperkt? Welke maatregelen willen de politici tegen geweld? Hoe willen ze zorgen voor meer acceptatie op scholen, in biculturele-, religieuze- en andere kringen? Hoe denken ze over een expliciet verbod op LHBTI-discriminatie in de Grondwet, over een goede wettelijke regeling voor meerouderschap en over afschaffing van geslachtsregistratie? En wat kan Nederland doen voor LHBTI’s in landen waar ze worden vervolgd of zelfs vermoord?

Dat soort vragen staan centraal tijdens het verkiezingsdebat. Meer informatie volgt in de loop van januari. De Tweede Kamerverkiezingen zijn op 15 maart 2017.

Toegang is gratis, er zijn doventolken aanwezig en er zijn geen gereserveerde plaatsen, dus kom op tijd! We vinden het fijn als je je aanmeldt en vrienden uitnodigt via Facebook.

Organisatie: COC Nederland i.s.m. Rode Hoed


1.

COC Nederland (COC)

COC Nederland is een belangenvereniging voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en trans- en intersekse personen (LHBTI's).

COC Nederland behartigt en komt op voor de belangen van LHBTI-personen op zowel nationaal als internationaal vlak. Daarnaast biedt COC Nederland ondersteuning aan LHBTI's om zelf verandering tot stand te brengen. COC Nederland is gestructureerd als een federatie van regionale verenigingen.

2.

Meer over...