Signeersessie Alexander Pechtold in Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 januari 2017 14:30 - 15:15
plaats Leiden
locatie Boekhandel De Kler Breestraat 161 Toon locatie
aanwezigen A. (Alexander) Pechtold i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Alexander Pechtold is zaterdag 21 januari van 14.30 - 15.15 uur in boekhandel De Kler in Leiden voor een signeersessie van zijn nieuwe boek 'Optimist in politiek'! Bent u erbij?

In dit urgente, persoonlijke en politieke boek presenteert Alexander Pechtold zijn ideeën voor de toekomst van Nederland, bestrijdt hij het populisme en houdt hij een vurig pleidooi voor een open en vrije samenleving. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online te bestellen.

Boek direct bestellen? Dat kan hier!

Na tien jaar als fractievoorzitter van D66 staat Alexander Pechtold in 2017 voor zijn grootste opgave. Terwijl xenofobie en pessimisme als een donkere wolk boven de Westerse wereld hangen, legt de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten een andere zenuw verder bloot: het gebrek aan vertrouwen van mensen in de politiek.

In ‘Optimist in de politiek’ ontvouwt Alexander Pechtold zijn ideeën voor de toekomst van de Nederlandse samenleving. Waarom was juist hij degene die Geert Wilders vanaf het eerste uur bestreed en waarom blijft hij dat zo volhardend doen? Wát drijft hem om zich nog steeds zo in te zetten voor zijn optimistische boodschap? Hoe wil hij de brug slaan naar mensen die zich van de politiek afkeren?

Pechtold vertelt openhartig over zijn achtergrond, zijn jeugd en zijn opvoeding. In ‘Optimist in de politiek’ ontmoeten we een man met idealen. Iemand met een rotsvast geloof in de Europese samenwerking en in de kracht van de Nederlandse democratie. We zien de drijfveren van een politicus die zich vol overtuiging inzet voor wat nu meer dan ooit op het spel staat: onze veelkleurige, vrije samenleving met kansen voor iedereen.

21 januari

14.30 uur

Boekhandel De Kler

Breestraat 161

2311 CN Leiden


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...