Het Buitenlanddebat georganiseerd door Politieke Jongeren Organisaties in de Balie, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 februari 2017 17:00 - 18:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10. Via Politiek 24 wordt dit debat live uitgezonden Toon locatie
zender NPO Politiek
aanwezigen K.M. (Kathalijne) Buitenweg i, R.W. (Raymond) Knops i, J.S. (Joël) Voordewind i, J.H. (Han) ten Broeke i, E.M.A. (Eric) Smaling i, M. (Michiel) Servaes i, Sj.W. (Sjoerd) Sjoerdsma i e.a.
organisatie De Balie i

2017 is een belangrijk jaar voor Nederland en haar buitenlandse politiek. President Poetin neemt steeds meer het initiatief op het geopolitiek toneel, vrijhandel lijkt onder druk te komen staan door de nieuw verkozen president Trump en Europese samenwerking lijkt af te hangen van de herverkiezing van bondskanselier Merkel. Tijdens Het Buitenlanddebat gaan Tweede Kamerleden, gespecialiseerd in buitenlandbeleid, met elkaar in debat over de Nederlandse rol in de wereld. Een inhoudelijk en noodzakelijk debat over een onderwerp waarbij het uitstellen van keuzes niet langer mogelijk is.

Op verzoek van de politieke jongerenorganisatie gaan Kamerleden Raymond Knops (CDA), Sjoerd Sjoerdsma (D66), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Michiel Servaes (PvdA), Eric Smaling (SP), Han Ten Broeke (VVD) en Joël Voordewind (ChristenUnie) in debat over de onderwerpen Nederland in Europa, onze toekomst als handelsnatie en veiligheid in een veranderende wereld. Elke stelling wordt geïntroduceerd door een prikkelende pitch van een politieke jongerenorganisatie, die de grote broer een spiegel zal voorhouden.

Moderator: Mirthe Frese

Dit debat wordt georganiseerd door de politieke jongerenorganisaties CDJA, Dwars, JD, JOVD, JS, ROOD en Perspectief in samenwerking met De Balie.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...