Persuitnodiging: Plasterk naar Almere over democratische vernieuwing, Almere Stad

Almere, station
datum 19 december 2016
plaats Almere Stad
aanwezigen R.H.A. (Ronald) Plasterk i e.a.

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt op maandag 19 december Almere om te spreken met de bewoners van de Filmwijk, die verschillende burgerinitiatieven zijn gestart. Vervolgens spreekt hij bij de slotconferentie 'Werkplaats MaakdeBuurt'.

De bewoners van Filmwijk werken sinds 2002 samen met de gemeente aan het verbeteren van de woon-, werk- en leefkwaliteit in hun wijk. Zo is er een 100-huizen plan: voor 100 huizen wordt door middel van een gratis energiescan in kaart gebracht wat er moet gebeuren om hun woningen energiezuiniger te maken. Deze huizen dienen als voorbeeld om uiteindelijk de hele wijk energieneutraal te maken. En er is van een braakliggend stuk grond van de gemeente een prachtige rozentuin gemaakt. Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten, afhankelijk van de behoefte van de bewoners, zoals het vergroten van het sociaal netwerk van senioren.

De slotconferentie MaakdeBuurt wordt geopend door burgemeester Franc Weerwind. In het project Werkplaats MaakdeBuurt zijn het afgelopen jaar in zeven gemeenten kansen en knelpunten in kaart gebracht, aan de hand van 21 initiatieven op het gebied van democratische vernieuwing en burgerparticipatie. Dit heeft geleidt tot een aantal concrete aanbevelingen aan de lokale en nationale overheden. Minister Plasterk zal tijdens de slotconferentie de publicatie over het project in ontvangst nemen en ingaan op de aanbevelingen.

Pers is van harte welkom aanwezig te zijn bij het werkbezoek.


1.

Meer over...