Brief regering; Rapport Registratie Discriminatieklachten bij Antidiscriminatievoorzieningen 2015 - Rassendiscriminatie

Deze brief is onder nr. 106 toegevoegd aan dossier 30950 - Rassendiscriminatie.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Rassendiscriminatie; Brief regering; Rapport Registratie Discriminatieklachten bij Antidiscriminatievoorzieningen 2015
Document­datum 07-12-2016
Publicatie­datum 07-12-2016
Nummer KST30950106
Kenmerk 30950, nr. 106
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

30 950 Rassendiscriminatie

Nr. 106 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 1 december 2016

Hierbij bied ik uw Kamer het rapport van de Registratie discriminatieklachten bij antidiscriminatievoorzieningen 2015 (hierna: ADV’s) aan1.

Dit rapport doet verslag van de door gemeentelijke ADV’s geregistreerde discriminatiemeldingen over het jaar 2015. De gemeentelijke ADV’s rapporteren jaarlijks aan colleges van burgemeester en wethouders. De colleges van burgemeester en wethouders rapporteren de cijfers met discriminatieklachten vervolgens aan mijn ministerie, op grond van artikel 3 van de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek bundelt deze klachten tot een rapport. Dit rapport wordt uw Kamer jaarlijks aangeboden.

Naast de hier aangeboden rapportage zijn er tevens andere rapporten verschenen met cijfers over discriminatieklachten in 2015, waaronder de cijfers van de ADV’s (bijvoorbeeld het rapport «Kerncijfers 2015 van de Landelijke Vereniging tegen Discriminatie»). Het onderhavige rapport is gebaseerd op de gemeentelijke verantwoording over het aantal geregistreerde klachten (van ingezetenen en niet ingezetenen) bij de lokale ADV’s. Hoewel het doel en de invulling van de verschillende verschenen rapporten op punten uiteen loopt, is het mijn ambitie om het aantal rapportages terug te brengen en verder te stroomlijnen qua timing.

Momenteel wordt dan ook onderzocht hoe de rapportages van discriminatiemeldingen efficiënter kunnen worden ingericht. Bij de eerstvolgende voortgangsrapportage over het Nationaal actieprogramma tegen discriminatie dat ik u begin 2017 zal toezenden, zal ik hierover nader berichten.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.