Annemarie Jorritsma op bezoek!, Zwolle

Zwolle, Nederland.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 januari 2017 20:00
plaats Zwolle
locatie Het Vliegende Paard Toon locatie
aanwezigen A. (Annemarie) Jorritsma-Lebbink i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Op deze avond zullen we een interessante avond hebben over de Nederlandse politiek en de feministische golf van Nederland. Op 7 november 2016 pleitte Commissaris van de Koning Ank Bijleveld en senator Annemarie Jorritsma voor meer vrouwelijke burgemeesters op de website van Binnenlands Bestuur. Zij vinden het beiden onacceptabel dat nog geen kwart van alle burgemeesters in Nederland vrouw is.

Om ons mee te nemen in deze problematiek en in de politiek, hebben wij Annemarie Jorritsma uitgenodigd. Zij was Tweede Kamerlid en burgemeester van Almere en is sinds juni 2015 lid van de Eerste Kamer namens de VVD en op een later moment zelf aangesteld als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer. Als Eerste Kamerlid is zij vicevoorzitter van de commissie Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening (IMRO). Ken jij iemand die interesee heeft in de JOVD of gewoon een keertje wil kijken? Neem hem of haar mee! We zien je graag verschijnen deze avond!


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...