In gesprek met: Frits Bolkestein, Leiden

Stadhuis van Leiden
Kevin Bergenhenegouwen
datum 12 januari 2017 19:30
plaats Leiden
locatie Café de Keyzer Toon locatie
aanwezigen F. (Frits) Bolkestein i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

De JOVD Leiden e.o. kan met trots haar nieuwste spreker aan u onthullen: Niemand minder dan Frits Bolkestein, een van de beste debaters uit de Nederlandse parlementaire historie, auteur van vele boeken, en drager van vele academische titels vereert onze afdeling op 12 januari met een bezoek.

In liberale kringen behoeft dit intellectuele zwaargewicht al helemaal geen introductie. De voormalig staatssecretaris, fractievoorzitter, minister van Defensie en Eurocommissaris mengt zich ook na zijn afscheid van de politiek in 2004 nog altijd volop in het publieke debat. Samen met Paul Cliteur en Meindert Fennema bracht hij 2015 nog ‘De succesvolle mislukking van Europa’ uit. Een unieke kans dus om deze onafhankelijke en scherpzinnige klassiek-liberaal, al decennialang een inspiratiebron voor menig politiek geëngageerde jongeling, het hemd van het lijf te vragen. Dit zal gebeuren onder leiding van Stefan de Bruijn, communicatie-expert en voormalig raadslid van de VVD Amsterdam. De Q&A zal plaatsvinden op onze vaste stek in Cafe de Keyzer. Inloop is om 19:30, aanvang om 20:00 uur. Tot dan!


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...