Eerste FinTech hoorzitting

Met dank overgenomen van C. (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga i, gepubliceerd op maandag 28 november 2016.

28 november 2016 - Op mijn initiatief organiseert het Europees Parlement morgen de eerste officiële openbare hoorzitting over FinTech. Een aantal centrale vragen rondom nieuwe ontwikkelingen in de financiële technologie zullen besproken worden. Moet er ruimere regelgeving komen voor proeftuinen op dit gebied? Hoe kan consumentenbescherming en financiële stabiliteit worden gegarandeerd, terwijl we vooruit willen met innovatieve ontwikkelingen in de financiële sector? Hoe zorgen we voor verbeterde cyber security? Hieronder de persaankondiging.

De pers is welkom om bij de hoorzitting aanwezig te zijn; dinsdag 29 november van 15.00 - 16.30

Vertegenwoordigers van de financiële toezichthouders, waaronder Steven Maijoor van ESMA, zullen morgen hun visie delen, net zoals afgevaardigden van banken, verzekeringsmaatschappijen en consumentenorganisaties. Ook het World Economic Forum zal de bijeenkomst bijwonen.

Onder FinTech valt alles dat te maken heeft met de digitalisering van de financiële industrie en zal de komende jaren een grote impact hebben. FinTech zorgt voor nieuwe businessmodellen binnen één van de sterkst en meest complex gereguleerde sectoren. De ontwikkelingen binnen FinTech gaan snel. Wereldwijd werd er in 2015 voor 19 miljard dollar geïnvesteerd in opkomende FinTech start-up's, tegenover 1,5 miljard dollar vijf jaar eerder.

Deze zomer werd Van Nieuwenhuizen benoemd tot rapporteur op FinTech. Ze praat intensief met specialisten en vak commissies, waarna ze aanbevelingen zal doen voor de te volgen politieke lijn. Naar verwachting zal ze begin februari 2017 haar rapport presenteren.

________________________________________________________________________

Noot voor de pers: Voor meer informatie en aanmelden: Iris van Delden, woordvoerder Cora van Nieuwenhuizen MEP: +31 (0)6 -53174029.