Harry van Bommel op Writers Block Festival Amnesty, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 december 2016 10:00 - 22:00
plaats Den Haag
locatie De Haagse Hogeschool Toon locatie
aanwezigen H. (Harry) van Bommel i, W. (Willem) Post e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP) i

Kom op vrijdag 9 december naar de tweede editie van Amnesty's WRITER’S BLOCK schrijffestival en schrijf een brief tegen onrecht!

Na een succesvolle eerste editie in 2015 vindt WRITER’S BLOCK schrijffestival dit jaar opnieuw plaats bij De Haagse Hogeschool. Een grote groep bekende en minder bekende Hagenaars klimmen op 9 december samen met Amnesty International in de pen om gewetensgevangenen in de wereld vrij te krijgen. Je bent welkom om samen met bekende stadsgenoten zoals cabaretier Sjaak Bral, Amerika-deskundige Willem Post, acteur Stefan de Walle, wethouder Ingrid van Engelshoven of nachburgemeester René Bom een brief te komen schrijven voor iemand die onterecht gevangen zit.

Bovendien is er een uitgebreid programma met films, kunst, design, voordrachten en live muziek om alle schrijvers te ondersteunen. Het festival begint dit jaar al om 10 uur 's morgens en bezoekers zijn tot 10 uur 's avonds welkom om deel te nemen aan de grootste mensenrechtenactie ter wereld. Door heel Nederland en in vele andere landen worden brieven geschreven om mensenrechtenschendingen aan de kaak te stellen. Het Haagse Writer's Block Festival is een van de grootste manifestaties van Amnesty in Nederland.

Brieven schrijven is een ijzersterk actiemiddel. Van de zes cases waarvoor wij in 2015 schreven, hebben er al vier geresulteerd in vervroegde vrijlating! De brieven zijn een enorme bron van steun en hoop. ‘Toen ik vastzat begon ik brieven te krijgen van Amnesty-aanhangers. Dat was de eerste lichtstraal in mijn donkere dagen. De honderden persoonlijke brieven maakten me zeer emotioneel en nederig.’ schreef Tun Aung uit Myanmar die vervroegd vrijkwam.

Meer info


1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. Sinds 13 december 2023 is Jimmy Dijk i politiek leider.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i haalde de SP vijf zetels, een verlies van vier zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2021. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer i en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.

2.

Meer over...